Skötselguide - Hur tar jag bäst hand om mitt utekök?

Med sin placering utomhus utsätts utekök för vind, regn och andra förhållanden som sätter utekökets tålighet på prov. En faktor som påverkar hållbarheten av ditt utekök är ståltypen, där vi rekommenderar 304 SS rostfritt stål som det bästa alternativet. En annan viktig faktor är skötsel och underhåll av köket. För att maximera livslängden på ditt sommarkök har vi samlat våra bästa tips för att ta hand om ditt utekök på bästa sätt.
8 viktiga punkter om skötsel av ditt utekök

1. All rengöring och underhåll bör göras när enheterna är kalla. Om enheten drivs av gasol ska den stängas av och svalna innan underhåll börjas.

2. För att bibehålla ditt uteköks högkvalitativa utseende rekommenderar vi att du tvättar uteköket med milt såpvatten och torkar rent med en mjuk trasa, t.ex. en microfiberduk. Använd rengöringsmedel som är anpassade för rostfritt stål, t.ex. WD-40 eller Würth Allrengöring för utomhuskök.

3. Undvik att placera uteköket nära salt- eller bräckt vatten. Saltbemängd luft i marina miljöer kan orsaka rostfritt stål korrosionsfläckar.

4. Utekökets hjärta - grillen: Grillgaller rengör du enklast med en blandning av varmt vatten och tvål. På envisa fläckar kan du använda ett icke slipande rengöringsmedel för att sedan skölja med vatten och låta lufttorka. Då insidan av gasolgrillar inte målas vid tillverkning kan denna bli missfärgad efter användning. För att få bort detta kan du nyttja en grillrengörare med borste
och sedan skölja med såpvatten och låt det lufttorka.

5. Myoutdoorkitchen Black Collection får sin svartgråa färg genom en kemisk process som endast tillåter dig att använda oljebaserade rengöringsmedel när du rengör ditt kök.

6. Använd inte slipande eller antändliga rengöringsmedel då det kan orsaka skada eller eldsvåda.

7. Applicera inte frätande grill eller ugnsrengöringsmedel på målade ytor.

8. Om ditt utekök står ute året om rekommenderar vi att använda ett skyddsöverdrag i kombination med regelbunden skötsel. Att ha ett tak över uteköket är även ett bra tips då det minskar underhållet och möjliggör att du kan använda ditt utekök även när vädret inte är på topp. Akta dig dock för att placera grillen för nära taket då det lätt svärtar ner.

OBS! Grillar bör rengöras ordentligt efter varje användning. Resterande moduler i uteköket bör städas noga med jämna mellanrum.